Loading
SRB | ENG
 

A HOTELI potpisali Deklaraciju o podršci privatnog sektora Globalnom etičkom kodeksu za turizam Svetske turističke organizacije UN (UNWTO)

11.07.2017.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Svetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih nacija (UNWTO) i Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GIZ) povodom Međunarodnog dana Dunava organizovalo je dvodnevnu međunarodnu konferenciju „Održivi razvoj turizma u Dunavskom regionu: nove perspektive". Događaju  su prisustvovali generalni sekretar Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija Taleb Rifai i predstavnici resornih ministarstava podunavskih zemalja.

Prvog dana konferencije potpisana je Deklaracija o podršci privatnog sektora Globalnom etičkom kodeksu. U ime svih potpisnika, skupu se obratio gospodin Miroljub Aleksić, predsednik i vlasnik ALCO grupacije u čijem sastavu posluje lanac A Hotela. On je ujedno bio i prvi potpisnik navedene Deklaracije, čime su A Hoteli preuzeli obavezu primene odredaba Globalnog etičkog kodeksa.
Značajne podatke o dešavanjima u turističkoj privredi u svojim obraćanjima dali su najviši zvaničnici na ceremoniji svečanog otvaranja, Rasim Ljajić, resorni ministar u srpskoj vladi i Karla Heršej, stalni koordinator UN u Srbiji, kao i gospodin Taleb Rifai, generalni sekretar Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija, koji je otvorio Konferenciju i čije je izlaganje ostavilo snažan utisak na sve prisutne učesnike.
 
Podelite sa prijateljima
Podeli